latinica  ћирилица
04/01/2019 |  16:07 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

U Prijedoru i Novom Gradu prijemi za predstavnike boračkih udruženja

U Prijedoru i Novom Gradu organizovani su prijemi za predstavnike boračkih udruženja.

Opštinsko Udruženje ratnih vojnih invalida iz Novog Grada, koje ima 530 članova, uručilo je novčane naknade za 11 svojih članova. Stotinu maraka dobio je i ivalid pete kategorije Žarko Putnik.

Žarko Putnik, ratni vojni invalid iz Novog Grada zahvalio se na pomoći zahvaljujući kojoj će lakše proslaviti predstojeći Božić.

Predstavnici boračkih kategorija poručile su da prijemi povodom Dana Republike u njima izazivaju ponos, ali i tugu.

"Tužni smo jer nemamo svojih najmilijih koji su učestvovali u stvaranju Srpske, a ujedno i ponosni što je stvorena Republika Srpska", istakla je Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora.

"Poruka ispred organizacije koju predstavljam je više sloge među srpskim narodom i tolerancije među svim građanima grada Prijedora i Republike Srpske", rekao je Vojislav Kondić, predsjednik Skupštine Udruženja ratnih vojnih zarobljenika i logoraša regije Prijedor.

Stambeno zbrinjavanje i rješavanje problema iz domena zdravstvene zaštite, problemi su koji su do sada aktivno rješavani.

"Trudimo se da što više boračkih kategorija zaposlimo kroz sisteme privrede i državne administrracije. Pomažemo u teškim situacijama kada se za to ukaže potreba", naglasio je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Pomoći pri rješavanju problema boračkih kategorija cilj je gradske uprave i u narednom periodu.