latinica  ћирилица
04/01/2019 |  16:18 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Čubrilović u posjeti osmočlanoj porodici Tomić iz Kosjerova kod Laktaša

Višečlane porodice u Republici Srpskoj koje su nosilac poboljšanja demografske slike ubuduće bi treblo da imaju veću pažnju nadležnih. Narodna Skupština Republike Srpske donacijom višečlanoj porodici Tomić iz Kosjerova kod Laktaša, u vrijeme Božićnih praznika, javnosti je ukazala na tu potrebu.

Roditelji Milan i Sandra Tomić skromnim prihodima izdržavaju osmočlanu porodicu kojoj je najveći problem neadekvatan smještaj u montažnoj kući.

"Skoro prije tri godine došli smo i ovdje se uselili, a prije toga smo živjeli kao podstanari", priča Sandra Tomić.

"Na prvom mjestu mi je rješavanje stambenog pitanja, jer kuća mi je stvarno bezuslovna. Nemamo kupatila i prostorija za spavanje, a takođe mi je potreban i posao", naglašava Milan, glava porodice Tomić.

Tomići imaju šest kćerki uzrasta od tri do 13 godina. Najmlađa je Ana Marija, a najstarija Ivana.

"Voljela bih imati svoju sobu i siguran krov nad glavom. Sa njima svima lijepo mi je živjeti", ističe Ivana.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović porodici Tomić uručio je veš mašinu, poklon paket i dio novca koji je bio namijenjen za organizovanje novogodišnjeg prijema u parlamentu.

"Mi nemamo namjenskih sredstava za podršku i ovo je naš skroman doprinos, a više smo željeli da skrenemo pažnju i pozovemo druge koji su u mnogo većoj mogućnosti, a da ne govorim i o obavezama, poput Centara za socijalni rad, lokalnih zajednica, društvene zajednice, Vlade i njenih resornih ministarstava", ističe Čubrilović.

Tomići mjesečno primaju ukupno 140 KM dječijeg dodatka, a samo za prevoz đaka do škole u Aleksandrovcu troše 125 KM.