latinica  ћирилица
04/01/2019 |  16:49 ⇒ 16:55 | Autor: SRNA

Mićić: Uskoro Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je na prazničnom druženju sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju da će u gradu uskoro biti otvoren Dnevni centar za savremenu pomoć porodicama koje imaju djecu sa posebnim potrebama.
Mićo Mićić sa mališanima - Foto: SRNA
Mićo Mićić sa mališanimaFoto: SRNA

"Oni su pravi mali heroji koji se bore sa problemima koji su ih zadesili i mi želimo da im pomognemo u toj borbi, u skladu sa mogućnostima", rekao je Mićić novinarima.

Prem njegovim riječima, Bijeljina će među prvim gradovima u Republici Srpskoj i BiH uskoro dobiti Dnevni centar sa djecu s posebnim potrebama, koji će olakšati svakodnevne aktivnosti djeci i njihovim roditeljima.

Novogodišnjem druženju prisustvovalo je više od 70 djece sa poteškoćama u razvoju, a zabavni program izveli su im učenici šestog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" koji su pripremili lutkarsku predstavu "Novogodišnje šumske priče".

Djeci su darovani novogodišnji paketići koje je obezbijedila Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom "Kolosi", čiji je rad usmjeren na promociju ravnopravnosti i uključenosti svih osoba u društvo.