latinica  ћирилица
04/01/2019 |  17:10 | Autor: SRNA

MUP: Zabrana saobraćaja teretnjacima 9. januara

U Banjaluci će u srijedu, 9. januara, biti zabranjen saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone radi bezbjednosti učesnika proslave Dana Republike.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Zabrana će biti na snazi od 7.00 do 19.00 časova, a neće važiti za teretna vozila hitnih i komunalnih službi i vozila akreditovana za organizaciju proslave Dana Republike, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/Republike Srpske.

Zabrana se neće odnositi na Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, ulice - Knjaza Miloša, Branka Popovića /istočni tranzit/ i Manjačkih ustanika, Omladinsku, Krajiških brigada /zapadni tranzit/.

S ciljem bezbjednosti učesnika, 9. januara na području Banjaluke biće zabranjena i upotreba dronova, bez posebnog odobrenja MUP-a.

U saopštenju se podsjeća da je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao i naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na teritoriji Srpske, i to 6. januara od 12.00 časova do ponoći 7. januara, te od ponoći 9. januara do 6.00 časova 10. januara.

Za ove dane MUP, policijske uprave i stanice policije neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.