latinica  ћирилица
04/01/2019 |  18:19 ⇒ 20:36 | Autor: TANЈUG

Proširena istraga o ubistvu Ivanovića

Specijalno tužilaštvo Kosova će proširiti istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, poslije informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obavještajne agencije.

Kako prenosi RTK, specijalni tužilac Sulj Hodža tvrdi da su od strane agencije dobijeni izvještaj i slike koje će biti dio predmeta istrage ubistva Ivanovića.

Mediji u Prištini ne navode ime agencije koja je, navodno, dostavila ove informacije kosovskim vlastima.

U izvještaju koji je dobijen od portala Arbresh.info tvrdi se da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, "dovedene u vezu sa Voždovačkim klanom i angažovane od srpske tajne službe".

Što se tiče tog slučaja, kosovska policija kaže da je preduzela sve potrebne policijske akcije u skladu sa zakonskim ovlašćenjima o čemu će obavijestiti i javnost, navodi Arbresh.info, pozivajući se na izvore iz policije.

Milan Radojičić, kojeg kosovska policija traži, navodno je dio te grupe i, kako se tvrdi, "naredio je da se izbrišu neki tragovi i činjenice", prenosi RTK.

Petočlana grupa je, prema tom izvještaju, navodno provela mjesec dana prije ubistva u motelu "Oktan" u Lešku.

U tom periodu, navodi se, članovi tima su često odlazili u Mitrovicu.

"Viđeni su u bijelom 'rendž roveru', a policija ih je čak zaustavila zbog prebrze vožnje u Zvečanu. Automobil je vlasništvo braće Vulović sa registarskim tablicama BG-788-GN), ali je od nadležnih u policiji traženo da se svi trgovi ove akcije izbrišu, što je urađeno", tvrdi se u izvještaju.

Naređeno je praćenje aktivnosti članova grupe.

"Nakon što je akcija završena 16. januara 2018. godine, tim je bio podijeljen na dva dijela. Prvi je stigao na beogradski aerodrom, dok je drugi odletio s aerodroma u Prištini", tvrdi se u izvještaju.

Prema navodima, njihova destinacija je bila Tajland, gdje su proveli dva mjeseca.

U grupi koja je otišla iz Beograda, kako se tvrdi, bili su "Јoca i Bojana, a iz Prištine je otišao Peđa ili Predrag", koji je, navodno, bio osuđen za ubistvo policajca, ali je uz pomoć BIA oslobođen.

Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin, tvrdi se u izvještaju.

Kako navodi ovaj portal, sve troškove boravka ekipe u motelu "Oktan" u Lešku je preuzeo navodno Srđan Vulović pod nadimkom Gene.

On je, kako se navodi, poslije ubistva Ivanovića zbog zdravstenih problema smješten u bolnicu.

Povodom ubistva Olivera Ivanovića, kosovska policija je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markovića koju su u pritvoru i osumnjičeni za teško ubistvo i otkrivanja službene tajne. 

U vezi sa ubistvom Ivanovića kosovska policija je izdala potjernicu i za Radojičićem.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine. Na njega je pucano iz automobila u pokretu, a pogođen je sa šest metaka iz pištolja "duga devetka".