latinica  ћирилица
04/01/2019 |  20:36 | Autor: SRNA

Tužilac: Nije proširena istraga o ubistvu Ivanovića

Kosovski tužilac Sulja Hodža demantovao je večeras navode prištinskih medija da je Specijalno tužilaštvo samoproglašenog Kosova proširlo istragu o ubistvu lidera GI "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića na osnovu izvještaja jedne strane službe.

Hodža je međutim potvrdio, da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe, kako su prenijeli mediji, već od portala Arberš.info.

- Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istražiocima na provjeri. Tužilaštvo još nije donijelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza - rekao je Hodža za Insajder.

Televizija RTK na albanskom jeziku prenijela je danas da je Specijalno tužilaštvo proširilo istragu o ubistvu Ivanovića poslije informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obaveštajne agencije.

U izvještaju koji je dobijen od Arberš.info tvrdi se da je grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, "dovedene u vezu sa Voždovačkim klanom i angažovane su od srpske tajne službe", navodi se u tekstu RTK.

Povodom ubistva Olivera Ivanovića, kosovska policija je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markovića, koji su u pritvoru i osumnjičeni za krivično djelo teško ubistvo i otkrivanje službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića, kosovska policija je izdala potjernicu i za Radojičićem.