latinica  ћирилица
04/01/2019 |  21:08 ⇒ 21:11 | Autor: Nezavisne

Banjalučka filharmonija 14. januara u Banskom dvoru

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije će 14. januara, s početkom u 12 časova, već osmi put izvesti svoj novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.
Banjalučka filharmonija   (arhiv) - Foto: SRNA
Banjalučka filharmonija (arhiv)Foto: SRNA

- Dirigent našeg orkestra ove godine će biti stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada maestro Aleksandar Kojić, a solistkinje poznate banjalučke operske umjetnice sa sjajnim evropskim i regionalnim karijerama Dunja Simić i Maja Manojlović - rekao je Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije.

Na programu će biti kompozicije najljepšeg novogodišnjeg repertoara, sastavljenog od djela umjetničke, popularne, ali i zabavne muzike.

Koncert će direktno prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

- Sa ovako koncipiranim programom koji obuhvata široku lepezu umjetničkih žanrova, kvalitetnim dirigentom i sjajnim solistkinjama, mi smo se potrudili da publici obezbijedimo, kao i svake godine, vrhunski doživljaj i pravo uživanje u vrhunskoj muzici, koju izvodimo s puno entuzijazma - istakao je Otašević.

Direktor Banjalučke filharmonije je naglasio da je zainteresovanost za ovaj koncert ogromna, ali da su kapaciteti koncertne dvorane samo oko 350 sjedišta.

Sve profesionalne želje i ambicije Banjalučke filharmonije koje gaji od početka rada 2010. godine, po riječima Otaševića, ostale su iste i generišu potrebu za osnivanjem javne ustanove, koja bi predstavljala prvu i jedinu javnu ustanovu kulture iz segmenta muzičke umjetnosti u Republici Srpskoj.

U organizaciji Banjalučke filharmonije besplatne ulaznice biće distribuirane 10. i 11. januara, od 17 do 20 časova, na info-pultu u Kulturnom centru.

Budžet za koncert obezbjeđuju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i grad Banjaluka.