latinica  ћирилица
06/01/2019 |  09:20 ⇒ 21:57 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska sinonim za slobodu, a Srbija sinonim za život

U Beogradu je održana pres konferencija predsjedavajućeg Predsjedištva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodik je rekao da je zahvalan predsjedniku Srbije na okupljanju Srba iz regiona i razgovorima ne samo u svečarskom raspoloženju nego i problemima koje nas okružuju.

On je dodao da su svi predstavnici Srba zagledani u Srbiju, te je zahvalio Vučiću što je na Badnji dan okupio predstavnike Srba iz regiona.

"Nema boljeg dana od Božića da se okupimo i razgovaramo", rekao je Dodik.

Dodao je da Srbi teže očuvanju mira te da ne žele konflikte i nerazumijevanje.

- Republika Srpska je sinonim za slobodu, a Srbija je sinonim za život - poručio je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas saslušao predstavnike Srba iz regiona sa kakvim problemima se suočavaju, te da je karakteristika sastanka da su svi jasno stavili do znanja da je mir i stabilnost od prioritetnog značaja.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedištva BiH Milorad Dodik u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obilježavaju Badnji dan, kojim se najavljuje najradosniji hrišćanski praznik Božić.
 
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je, u prisustvu predstavnika Srba iz regiona, unio badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Republike u Beogradu, čime je počelo obilježavanje Badnjeg dana.

Unošenju badnjaka u zgradu Predsjedništva prisustvovla je i premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković, predsjednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, kao i poslanik "Ujedinjene Crne Gore" u crnogorskom parlamentu Goran Danilović.

Kompletno obraćanje Vučića i Dodika možete pogledati ovdje.