latinica  ћирилица
06/01/2019 |  11:20 | Autor: RTS

Јokić se zaustavio na 39 poena (VIDEO)

Predovođeni raspoloženim Nikolom Јokićem Denver nagetsi savladali su ekipu Šarlota rezultatom 123:110, a srpski as je meč završio sa čak 39 poena. Bjelica i Bogdanović zapaženi u porazu Sakramenta od šampiona u meču sa 41 postignutom "trojkom".
Nikola Јokić - Foto: TANЈUG
Nikola ЈokićFoto: TANЈUG

Јokić je od starta bio raspoložen za igru i na kraju je meč završio sa sjajnim učinkom - 39 poena, 12 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte i jedna blokada za 35 minuta u igri.

Najbolje su ga od saigrača pratili Pol Milsap sa 18 i Geri Heris sa 17 poena.

Kod gostiju iz Sjeverne Karoline najbolji Kemba Voker sa 20 poena, dok je trio Biombo-Monk-Vilijams ubacio po 16.

Prve tri četvrtine meča protekle su u izjednačenoj borbi, iako su uglavnom Nagetsi imali prednost od par poena. Presudna je bila posljednja dionica, kada je ekipa iz Kolorada zaigrala znatno agresivnije i poletnije i pogodila skoro sve što je šutnula spolja.

To je Denveru bio peti uzastopni trijumf, ukupno 26. u sezoni, što ih čini najboljim timom na Zapadu NBA lige.

U istoj konferenciji svoj meč igrala su još dvojica Srba ali su doživili poraz - Golden Stejt voriorsi bili su bolji od domaćih Sakramento kingsa sa 127:123.

Ovaj meč ostaće upamćen bar neko vrijeme kao duel u kojem je postavljen rekord NBA lige u broju ubačenih trojki - 41!

Bjelici je jedan skok nedostajao za dabl-dabl učinak: devet ih je imao uz 12 poena, tri ukradene lopte i dve asistencije za 31 minut u igri.

Dobro veče imao je i Bogdanović, koji je za 35 minuta na parketu ubacio 17 poena, uhvatio 6 lopti i podijelio 7 asistencija, uz tri krađe.

Najefikasniji "kralj" bio je Hild sa 32 poena od čega osam ubačenih šuteva za tri poena, dok je na drugoj strani još raspoloženiji bio Stef Kari sa čak 42 poena i deset trojki!