latinica  ћирилица
08/01/2019 |  09:11 | Autor: TANЈUG

Zvezda na teškom gostovanju u Malagi

Košarkaše Crvene zvezde u Malagi od 20.45 časova očekuje jedan od derbija drugog kola TOP 16 faze Evrokupa protiv Unikahe.
Crvena zvezda - Budućnost (Foto: ABA leaguu/Buducnost Voli) -
Crvena zvezda - Budućnost (Foto: ABA leaguu/Buducnost Voli)

U prvoj utakmici grupe G, Crvena zvezda je savladala Limož, dok je Unikaha u španskom derbiju poražena u Valensiji. Unikaha je tim koji nije izgubio utakmicu u ovom takmičenju na svom terenu, i ubacuju 90 poena po meču u prosjeku.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je gostovanje Unikahi u Evrokupu veliki izazov, ali vjeruje u kvalitet svog tima.

"Očekuje nas veliki protivnik, jedan od favorita za osvajanje Evrokupa i to na njihovom terenu. Znamo kakva je atmosfera, ono što moramo da uradimo je da iskontrolišemo utakmicu, njen ritam, da ne dozvoljavamo kontranapade. Ako to budemo sproveli, imamo velike šanse da dobijemo utakmicu. Unikaha je evroligaška ekipa sa iskusnim igračima, znaju da igraju te utakmice, a mi smo kao tim jaki i možemo da odgovorimo na to iskustvo", rekao je Tomić.

Utamica 2. kola Top 16 faze Evrokupa Unikaha - Crvena zvezda igra se od 20.45 u Malagi. "Crveno-bijele" u narednih osam dana očekuju još dvije gostujuće utakmice, protiv Igokee u Lakatašima (12.januar) i protiv Valensije (16.janauar).