latinica  ћирилица
08/01/2019 |  10:09 | Autor: Sportski žurnal

Krstajić vraća Milivojevića u reprezentaciju?

Luka Milivojević trebao bi da se vrati u reprezentaciju za prijateljski meč protiv Njemačke i start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugalije.
Luka Milivojević - Foto: Getty Images
Luka MilivojevićFoto: Getty Images

Kapiten fudbalera Kristal Palasa Luka Milivojević dobiće poziv selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića za prijateljski meč protiv Njemačke i start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugalije, prenosi Sportski žurnal.

Takav epilog najavile su i Krstajićeve riječi, ali i predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, pa se očekuje da se riješi sukob na relaciji selektor - Milivojević započet na Mundijalu u Rusiji.

Tada je Milivojević imao mnogo zamjerki na taktiku Krstajića odmah nakon duela sa Švajcarskom (1:2), kasnije je i sve češće javno izražavao nezadovoljstvo, propustio i kompletnu Ligu nacija, ali je selektor ponavljao da mu ne zamjera i da će ga pozvati kada dođe pravo vrijeme, iako je vezista bio optužen za pokušaj puča.

U novoj godini, gdje Srbiju čeka veliki zadatak da se plasira na EURO poslije dvije decenije, prvi čovek FŠ Slaviša Kokeza smatra da je vrijeme da Milivojević ponovo obuče dres "orlova".

"U ovom slučaju niko nije 100 odsto u pravu. Bilo je emotivnih reakcija sa obje strane, ali mislim da Luka Milivojević nema pravo da ne igra za Srbiju, isto kao što selektor nema pravo da ga ne pozove u nacionalni tim", rekao je Kokeza za Žurnal.

Srbija gostuje Njemačkoj u Volfsburgu 20. marta, a pet dana kasnije igra u Lisabonu protiv aktuelnog šampiona Evrope na startu kvalifikacija.