latinica  ћирилица
08/01/2019 |  10:12 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali Dan Republike

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas građanima 9. januar - Dan Republike, sa željom da u narednim godinama bude nastavljeno svečano i dostojanstveno obilježavanje najznačajnijeg datuma u istoriji srpskog naroda na ovom prostoru, i sa uvjerenjem da će Srpska biti još stabilnija i uspješnija.
9. januar - Dan Republike Srpske - Foto: RTRS
9. januar - Dan Republike SrpskeFoto: RTRS

Višković je u čestitki naglasio da se obilježavanjem 9. januara pokazuje odgovornost i iskazuje poštovanje prema svim sugrađanima koji su učestvovali u stvaranju Srpske, a naročito prema onima koji su svoj život položili u njene temelje za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

"Uprkos brojnim izazovima, snagom zajedništva uspjeli smo da očuvamo našu Republiku - naš identitet, tradiciju i slobodu. Zahvalni smo svim građanima, organizacijama i pojedincima, ali i našim prijateljima van granica Republike Srpske, koji nam pomažu da naša Republika bude stabilna, a naše institucije jake", istakao je Višković.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima Dan Republike Srpske i poručio da je Republika Srpska danas, 27 godina od osnivanja, savremena, demokratska i snažna zajednica u kojoj se poštuju najviša načela vladavine zakona i prava svih naroda.

Predsjednik Čubrilović je istakao da je godišnjica stvaranja Republike Srpske prilika da se oda priznanje svima koji su u teškim istorijskim okolnostima odlučno i hrabro postavili najvažniji temelj opstanka srpskog naroda i odbrane njegovih interesa u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Čubrilović je, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, posebno priznanje i zahvalnost odao svm poginulim borcima i ratnim vojnim invalidima koji su, kako je istakao, dali najviše što su imali za stvaranje Republike.

„Naši hrabri i ponosni borci su odlučno stali u odbranu Republike i srpskog naroda. Nažalost, mnogi od njih dali su živote u toj borbi, mnogi su izgubili dijelove tijela, ali ono za što su se oni borili je danas tu, a to su - Republika Srpska i sloboda našeg naroda. Njima dugujemo vječnu slavu i zahvalnost“, istakao je predsjednikk Čubrilović.