latinica  ћирилица
08/01/2019 |  10:44 | Autor: SRNA

Đurić: Putinov dolazak jača poziciju Beograda

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je danas da će nakon predstojeće posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina pozicija zvaničnog Beograda biti jača i bolja i po pitanju Kosmeta.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

"Ako budemo imali snažnu podršku Rusije i od sada kao što smo imali do sada, ali i po pitanju rešavanja naše pozicije na Kosovu i Metohiji, ona može biti samo jača i bolja", rekao je Đurić.

Đurić je naglasio da je posjeta, koja je najavljena za iduću sedmicu, veoma važna za Srbiju i zbog unapređenja ekonomskih i političkih odnosa dvije države, kao i da ona Srbiji može da donese samo napredak.

On je istakao i da je zvaničnom Beogradu u interesu da zbog svog naroda na Kosmetu postigne kompromis sa Prištinom, ukazavši istovremeno da oni koji danas predstavljaju Albance ne žele bilo kakav dogovor.

"Na taj način ne možemo doći do mira i da bi se moglo desiti da u budućnosti plate visoku političku cenu", rekao je Đurić.

On je rekao i da je plan Vučića i Vlade Srbije da se pomogne svakoj srpskoj sredini na Kosovu i Metohiji i u ovoj godini, te da će taj plan, bez obzira na sve teškoće, biti realizovan.

"Bez obzira na sve pritiske, hoćemo da stvorimo i materijalnu osnovu da ljudi ostanu u svojim domovima", rekao je Đurić i dodao da će biti izgrađena crkva u kosovskom pomoravlju, u Prilepcu, rodnom mjestu kneza Lazara.