latinica  ћирилица
08/01/2019 |  14:22 ⇒ 14:23 | Autor: RTS

Vajda: Đoković želi kalendarski Grend slem

Novak Đoković se u velikom stilu, nakon nešto težeg perioda, vratio na vrh planetarnog tenisa, ali to ne znači da pred sebe nije postavio nove ciljeve. Đoković sada nišani kalendarski grend slem i obaranje rekorda Rodžera Federera u broju osvojenih titula na najvažnijim teniskim turnirima.

O svemu ovome govori Marijan Vajda, trener najboljeg srpskog i svetskog tenisera.

„Novak želi da osvoji kalendarski Grend slem, dakle da osvoji sva četiri grend slem turnira u jednoj godini. Takođe, razgovaramo i o rekordu koji drži Rodžer Federer. Švajcarac trenutno ima 20 titula, Đoković 14. Moguće je sve to ostvariti, ali mora naporno da radi i da bude zdrav", otkriva i pojašnjava Vajda.

Đoković je osvojio Rolan Garos 2016. godine i time je bio šampion sva četiri Grend slem turnira, ali na njima nije bio najbolji u istoj godini. To Đoković sada želi da ispravi.

Otkako je u tim vratio Vajdu, Đoković je osvojio Vimbldon i Јu-Es open, a slavio je i na mastersima u Sinsinatiju i Šangaju.

„Nismo očekivali takav uspjeh. Kada sam ponovo počeo da radim sa Novakom, on nije bio u stanju da dobija važne mečeve. Znao sam da će ponovo biti šampion, samo nisam znao kada će se to dogoditi", zaključio je Vajda.