latinica  ћирилица
09/01/2019 |  07:46 | Autor: SRNA

Banjaluka- Saobraćaj obustavljen u ovim ulicama

Na području Banjaluke danas će, povodom proslave Dana Republike Srpske, biti potpuno obustavljen saobraćaj u više ulica.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Saobraćaj je potpuno obustavljen od 7.00 časova pa sve dok bude neophodno u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa Alejom Svetog Save; od 10.00 časova dok bude potrebno u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Alejom Svetog Save do raskrsnice sa Ulicom olimpijskih pobjednika, i u Ulici Mladena Stojanovića, od raskrsnice sa Ulicom olimpijskih pobjednika do raskrsnice sa Ulicom Trive Amelice.

Zabrana će biti na snazi od 10.00 časova dok bude potrebno i u Ulici olimpijskih pobjednika, od raskrsnice sa Gundulićevom ulicom do raskrsnice sa Ulicom 1. krajiškog korpusa, u Aleji Svetog Save, od raskrsnice sa Ulicom vladike Platona do raskrsnice sa Ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića, i u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića do raskrsnice sa Vidovdanskom ulicom.

Saobraćaj će od 12.00 do 17.00 časova biti potpuno obustavljen u Aleji Svetog Save, od raskrsnice sa Gundulićevom ulicom do raskrsnice sa Bulevarom srpske vojske, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na Trgu Krajine od 15.00 časova do ponoći biti potpuno obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Ulicom Milana Tepića.

Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren alternativnim pravcima.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone radi bezbjednosti učesnika proslave Dana Republike.

Zabrana će biti na snazi od 7.00 do 19.00 časova, a neće važiti za teretna vozila hitnih i komunalnih službi i vozila akreditovana za organizaciju proslave Dana Republike, saopštio je MUP Republike Srpske.

Zabrana se neće odnositi na Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, ulice - Knjaza Miloša, Branka Popovića (istočni tranzit) i Manjačkih ustanika, Omladinsku, Krajiških brigada (zapadni tranzit).

Sa ciljem bezbjednosti učesnika, 9. januara na području Banjaluke biće zabranjena i upotreba dronova, bez posebnog odobrenja MUP-a.