X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/01/2019 |  08:50 | Izvor: SRNA

Zabrana prevoza eksplozivnih materija

Na teritoriji Republike Srpske, zbog obilježavanja Dana Republike, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, a na području Banjaluke danas će biti potpuno obustavljen saobraćaj u više ulica i privremeno zabranjen rad više od stotinu ugostiteljskih i drugih objekata.
AMSRS -
AMSRS

Zabrana prevoza eksplozivnih materija trajaće do 6.00 časova sutra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj u Banjaluci potpuno je obustavljen od 7.00 časova i biće dok bude neophodno u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa Alejom Svetog Save. Od 10.00 časova pa dok bude potrebno saobraćaj će biti obustavljen u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Alejom Svetog Save do raskrsnice sa Ulicom olimpijskih pobjednika, i u Ulici Mladena Stojanovića, od raskrsnice sa Ulicom olimpijskih pobjednika do raskrsnice sa Ulicom Trive Amelice.

Obustava će biti na snazi od 10.00 časova dok bude potrebno i u Ulici olimpijskih pobjednika, od raskrsnice sa Gundulićevom ulicom do raskrsnice sa Ulicom 1. krajiškog korpusa, u Aleji Svetog Save, od raskrsnice sa Ulicom vladike Platona do raskrsnice sa Ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića, i u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića do raskrsnice sa Vidovdanskom ulicom.

Saobraćaj će od 12.00 do 17.00 časova biti potpuno obustavljen u Aleji Svetog Save, od raskrsnice sa Gundulićevom ulicom do raskrsnice sa Bulevarom srpske vojske, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na Trgu Krajine od 15.00 časova do ponoći biti potpuno obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Ulicom Milana Tepića.

Saobraćaj će tokom obustave biti preusmjeren alternativnim pravcima.

U Banjaluci će danas biti zabranjen i saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone radi bezbjednosti učesnika proslave Dana Republike.

Zabrana će biti na snazi od 7.00 do 19.00 časova, a neće važiti za teretna vozila hitnih i komunalnih službi i vozila akreditovana za organizaciju proslave Dana Republike, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zabrana se neće odnositi na Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, ulice - Knjaza Miloša, Branka Popovića /istočni tranzit/ i Manjačkih ustanika, Omladinsku, Krajiških brigada /zapadni tranzit/.

Na području Banjaluke biće zabranjena i upotreba dronova, bez posebnog odobrenja MUP-a.

Iz Gradske uprave saopšteno je da se od 10.00 do 18.00 časova privremeno zabranjuje rad ugostiteljskih i drugih objekata u užem centru grada u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na Trgu Krajine, u Vidovdanskoj ulici, Ulici bana Milosavljevića, Ulici vladike Platona, Srpskoj ulici, na Trgu srpskih junaka, te u ulicama Јevrejska, Gajeva i Ive Lole Ribara.

Zabranjen je rad ugostiteljskih i drugih objekata i na Trgu Republike Srpske, u parku "Petar Kočić", te u ulicama Marije Bursać, Veselina Masleše i Kralja Alfonsa Trinaestog.

Od 9.00 do 18.00 časova, osim ovih, privremeno je zabranjen i rad objekata u Aleji Svetog Save i Gundulićevoj ulici.