latinica  ћирилица
09/01/2019 |  11:55 | Autor: SRNA

Vučelić: Srpska pokazala uspravan hod u svijetu nenaklonjenom Srbima

Glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić izjavio je da je 9. januar - Dan Republike Srpske veoma važan datum jer je Republika Srpska pokazala sposobnost da živi i pokaže uspravan hod u svijetu koji nije sklon Srbima.

Vučelić je rekao da je to tako zahvaljujući svima koji su stvorili Srpsku, a danas zahvaljujući predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji veoma drži do dostojanstva i koji je našao unutrašnji i politički mehanizma da stavi u zagrade sve zapadne ambasadore i namesnike po BiH.

On je za televiziju "Pink" istakao da je značaj Republike Srpske ogroman.

"To je najveća prava tekovina u procesu razbijanja Јugoslavije i svega što se događalo. I u mirovnim procesima, i zahvaljujući Dejtonu, možemo da kažemo da je to jedna krupna posledica Miloševićeve državne i nacionalne politike", rekao je Vučelić.

Prema njegovim riječima, veoma je značajno da Srbi imaju svoju državu sa one strane Drine, i da Srbija ima snažan oslonac u njima.

"Sa druge strane, Srbija je snažan oslonac Republici Srpskoj. Nema nigde srpskog naroda koji može da živi tako dostojanstveno, ukoliko matica Srbija nije od pomoći", zaključio je Vučelić.