X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/01/2019 |  15:21 | Izvor: SRNA

LE Pen: Vlada isključivi krivac za proteste "žutih prsluka"

Lider francuske desničarske partije Nacionalni front Marin le Pen rekla je danas da je francuska Vlada isključivi krivac za nemire i nerede u zemlji koje su organizovali "žuti prsluci".
Marin Le  Pen - Foto: REUTERS
Marin Le PenFoto: REUTERS

"Vlada je jedina odgovorna i isključivi krivac za ovu situaciju. Ona je čak i autor ovog haosa", rekla je ona za radio stanicu "Klasik".

Ona je rekla da, kao i većina pristalica "žutih prsluka", osuđuje nasilje, ali da je francuska Vlada cijelu situaciju pretvorila u "zamku".

"Imajući na umu da Vlada neće da bude na prvoj liniji fronta, ona je poslala policiju da to učini umjesto nje, a to je užasna zamka. Tu suprotstavljate policiju i 'žute prsluke', čime samo dodajete ulje na vatru", rekla je ona.

Prema njenim riječima, najveći problem je u tome što je sa obje strane francuski narod. "Veoma često oni sa obje strane imaju iste aspiracije i iste brige", rekla je ona.

Protesti "žutih prsluka" izbili su krajem novembra prošle godine nakon najave povećanja cijena goriva, ali su kasnije prerasli u širi pokret protiv politike Vlade i rastućih troškova života, podsjeća "Sputnjik".