latinica  ћирилица
09/01/2019 |  16:21 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Vladan Stanišić - uspješni student koji želi da ostane u Srpskoj

Ponosno i veselo Dan Republike Srpske slave svi njeni stanovnici. Među njima i Vladan Stanišić iz Bijeljine, rođen u godini kada je stvorena Republika. Mladi stručnjak iz oblasti poljoprivrede rastao je, školovao se i odlučio da ostane u Srpskoj gradeći u njoj svoju budućnost.

Rastao je Vladan uporedo sa svojom domovinom, a izrastao je u obrazovanog i uspješnog mladog čovjeka. Nakon srednje škole upisao je Poljoprivredni fakultet, koji je završio kao najbolji student generacije sa prosjekom 9,35. Kaže da je imao i veliku podršku institucija Srpske - Vlade i resornih ministarstava kao i Fondacije "Dr Milan Јelić" koja funkcioniše u okviru Ministarstva nauke i tehnologije.

Nakon osnovnih, upisao je master studije, te vrlo brzo došao i do posla - mjesta profesora u Poljoprivrednoj i Medicinskoj školi u Bijeljini. Svi njegovi planovi vezani su za ostanak u Republici Srpskoj i njenom jačanju.

"Želim da se u Srpskoj ostvarim na porodičnom, poslovnom planu, i to u jakoj, modernoj, stabilnoj i razvijenoj Srpskoj. Јa vjerujem u takvu državu i siguran sam da ćemo doći do tog stepena razvoja naše zemlje", dodao je Vladan.

Vladan je pun optimizma i vjere u bolje sutra, tako da ne sumnja u mlade u Republici Srpskoj.

"Uvijek se držim one stare da na mladima svijet ostaje i mislim da mladi imaju i te kako perspektivu u našoj zemlji, samo im treba dati malo više prostora", rekao je on.

Vladan privodi kraju drugi ciklus studija sa podjednakim uspjehom kao i na osnovnim. Plan mu je da nastavi sa usavršavanjem i u dogledno vrijeme upiše doktorske studije.