X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/01/2019 |  13:12 | Izvor: SRNA

"Ford" najavio otpuštanja u Evropi

Američki proizvođač automobila "Ford" saopštio je da planira veliko restrukturisanje svog poslovanja u Evropi, uključujući smanjenje broja zaposlenih, da bi povećao profitabilnost.
Ford -
Ford

Cilj nove strategije je smanjenje strukturnih troškova i redizajniranje prozvodne linije komercijalnih i putničkih vozila, kao i uvoza.

"Preduzimamo odlučnu akciju radi transformisanja `Fordovog` poslovanja u Evropi", izjavio je Stiven Armstrong, potpredsjednik kompanije i predsjednik odjeljenja za Evropu, Bliski istok i Afriku.

"Ford" nije precizirao koliko će radnika biti otpušteno, ali je naglasio da se nada da će biti dobrovoljnih raskida ugovora o radu.

Јedna od konkretnih mjera je okončanje proizvodnje malih automatskih mjenjača u francuskom Bordou.

U Njemačkoj će biti završena proizvodnja modela "c-maks" i "grand c-maks" kao odgovor na pad potražnje u Evropi za kompaktnim multifunkcionalnim modelima.

"Ford" navodi da će u Rusiji izvršiti stratešku reviziju rada kompanije "Ford Solers" i da je na stolu nekoliko opcija za restrukturisanje.

Kompanija planira i da konsoliduje svoje sjedište u Britaniji. "Ford" u Evropi zapošljava oko 53.000 ljudi, što je više od četvrtine ukupnog broja radnika američkog giganta.