X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/01/2019 |  13:21 | Izvor: SRNA

Linta: Ratnohuškačke izjave bošnjačkih političara o Danu Srpske

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta ocjenjuje osude i kritike bošnjačkih političara zbog proslave Dana Republike Srpske 9. januar kao ratnohuškačke.
Miodrag Linta (Foto: mc.rs) -
Miodrag Linta (Foto: mc.rs)

Linta u saopštenju ističe da je tragična činjenica da bošnjački političari 23 godine nakon završetka rata i dalje žive duboko zarobljeni u prošlosti, ponavljajući stalno lažne priče da su Bošnjaci bili žrtve srpske agresije, da su doživjeli genocid i da je prema njima počinjena nepravda.

Krajnji cilj, istakao je on, ratne politike Bošnjaka jeste ukidanje Republike Srpske kao tobože zločinačke tvorevine i stvaranje unitarne i proislamske BiH.

Linta smatra da bošnjački političari nisu spremni da se odreknu filozofije žrtve i da preuzmu odgovornost, te sa predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda rješavaju brojne probleme sa kojima se suočava BiH, poštujući izvorni Dejtonski sporazum.

On podsjeća da za bošnjačke političare proslava Dana Republike Srpske predstavlja tobože narušavanje Dejtonskog sporazuma, nepoštovanje BiH, antiustavni i anticivilizacijski čin, dan sjećanja na sve žrtve zločinačke srpske politike i drugo.