latinica  ћирилица
10/01/2019 |  15:34 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Šešlija preuzeo dužnost direktora bolnice "Srbija"

Novoimenovani direktor bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija danas je i zvanično preuzeo ovu funkciju od dosadašnjeg direktora Gorana Todorovića koji je nedavno podnio ostavku.

Šešlija ističe da će se zalagati za ubrzanje procedura za preseljenje u novi objekat, te povećanje usluga koje bolnica pruža stanovnicima sarajevsko-romanijske regije.

Imenovan na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, Šešlija ističe da je svjestan odgovornosti koju sa sobom nosi dužnost direktora bolnice "Srbija", ali i jasno naglašava da je spreman da se maksimalno posveti radu i suoči sa svim izazovima.

"Prije svega, smatram da se moramo posvetiti i ubrzati procedure prilikom preseljenja u novi objekat koji su stanovnici Istočnog Sarajeva dobili zahvaljujući Vladi Republike Srpske, a poslije toga bolnica mora da se posveti povratu povjerenja pacijenata u samu instituciju", naglasio je Šešlija.

A zatim i nastojati povećati usluge koje se pružaju stanovnicima sarajevsko-romanijske regije, dodaje Šešlija koji se dosadašnjem direktoru Goranu Todoroviću zahvalio na predanom i iscrpnom radu. Todorović ističe da Šešliji predaje dužnost u mnogo boljim uslovima, nego kakvi su bili kada je on preuzimao funkciju.

"U svakoj zdravstvenoj ustanovi posao menadžera javne zdravstvene ustanove je vrlo delikatan i čovjek koji je došao će imati težak posao i ja mu želim puno sreće. Posao je težak, nova bolnica je tu, biće malo lakše što se tiče uslova, opreme, nekih drugih stvari", naveo je Todorović.

Novoimenovani direktor naglasio je da će realno sagledati stanje i donijeti odluke s ciljem rješavanja teškoća u bolnici čiji je ukupan dug oko 48 miliona maraka.