latinica  ћирилица
15/01/2019 |  08:12 | Autor: SRNA

Arlov: Do sada šest lokalnih zajednica u projektu

Šest lokalnih zajednica iz Republike Srpske do sada je prihvatilo učešće u ovogodišnjem projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije sa djecom iz Republike Srpske" koji sprovodi Odbor za pomoć Srbima sa Kosmeta, rekao je Srni predsjednik Odbora Milorad Arlov.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

"Na našu adresu došli su dopisi iz Prijedora, Novog Grada, Šamca, Stanara, Dervente i Han Pijeska da će učestvovati u osmom po redu projektu, od 16. do 23. juna. Prijave traju do 31. januara kako bi imali dovoljno vremena da organizujemo ovaj veliki projekat", rekao je Arlov.

On očekuje da će i ove godine brojni učenici sa Kosmeta sedam dana u junu biti gosti svojih vršnjaka širom Republike Srpske.

Arlov je rekao da je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević obećao da će Višegrad i ove godini biti domaćin centralnog dočeka u saradnji sa opštinama Han Pijesak i Rogatica.

On je pozdravio i odluku opštine Stanari koji su prvi put prihvatili učešće u ovom humanom projektu.

"Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić potvrdila je da će Ministarstvo i ove godine podržati dolazak djece sa Kosova i Metohije. Zajedno sa učenicima sa cijelog Kosmeta u junu će doći i oko pedeset mališana i mladih sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja iz Udruženja roditenja `Podrži me` Kosovska Mitrovica", naveo je Arlov.

On je dodao da je do sada oko 3.500 učenika u pratnji oko 300 prosvjetnih radnika sa Kosmeta po sedam dana boravilo u Republci Srpskoj.

Arlov je pozvao lokalne zajednice da do 31. januara prihvate učešće u ovom projektu, kao i humanitarnoj akciji za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici ili Zvečanu putem broja 1412, koja traja do 31. januara.