latinica  ћирилица
15/01/2019 |  08:32 ⇒ 08:39 | Autor: SRNA

Peskov: Sankcije nisu ništa promijenile

Vašington ne može prisiliti Moskvu da promijeni svoju politiku niti Rusija nema sredstva da utiče na promjenu američkog političkog kursa, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Dmitrij Peskov (Foto: Sputnik/Sergey Guneev) -
Dmitrij Peskov (Foto: Sputnik/Sergey Guneev)

"Uprkos činjenici da su SAD najveća svjetska ekonomija ona nema mogućnosti da prisili Rusiju da se odrekne svoje spoljne politike", rekao je Peskov u intervjuu za list "Argumenti i fakti".

On je rekao da su Amerikanci tu izgubili bitku iako su pribjegli različitim mjerama i restrikcijama.

"Sankcije protiv Rusije nisu ništa promijenile", rekao je Peskov.

On je dodao da ni Rusija nema mogućnost da prisili Ameriku da se odrekne svog stava, prenio je TASS.

"Već više od 40 godina Rusija živi pod različitim restrikcijama, uključujući američke sankcije", podsjetio je Peskov.

PUTIN SE PREVASHODNO BAVI SVOЈOM ZEMLjOM

Ruski predsjednik Vladimir Putin pažljivo prati situaciji u Ukrajini, Siriji i SAD, jer je to dio njegovog posla kao šefa države, ali on se prevashodno i najviše bavi Rusijom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za list "Argumenti i fakti".

"Predsjednik se prevashodno bavi svojom vlastitom zemljom, to je uvijek bilo tako. Međunarodna pitanja sastavni su dio njegovog posla. Sirija stalno traži pažnju predsjednika kao glavnokomandujućeg naših vojnih snaga", rekao je Peskov.

On je dodao da ruski predsjednik stalno prati i situaciju u Ukrajini i SAD, jer su odnosi Rusije sa tim zemljama zategnuti.

Peskov je istakao da su kontakti predsjednika sa stranim partnerima intenzivirani u proteklih nekoliko godina i nije ništa neobično što on sedmično ima dva ili tri međunarodna telefonska razgovora, navodi "Sputnjik".