latinica  ћирилица
16/01/2019 |  12:09 ⇒ 13:24 | Autor: RTRS

Druga sjednica Parlamenta Srpske 29. januara

Kolegijuma Narodne skupština Republike Srpske utvrdio je prijedlog dnevnog reda i termin održavanja druge sjednice Parlamenta.
Sjednica skupštinskog kolegijuma - Foto: RTRS
Sjednica skupštinskog kolegijumaFoto: RTRS

Sjednica će biti održana 29. januara.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je za drugu redovnu sjednicu predloženo 28 tačaka, od čega je 14 nacrta zakona, ali i Nacrt strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2018-2022. godina.

"Na predloženom dnevnom redu su i Nacrt zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja, Nacrt zakona o gradu Gradiška i Nacrt zakona o protivgradnoj zaštiti", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić kaže da je SDS očekivao da Vlada Srpske za ovu skupštinsku sjedncu predloži reformske zakone, s ciljem zaustavljanja odlaska mladih ljudi iz Srpske.

"Vlada je morala da predloži zakone kojima bi se uticalno na povećanje zaposlenosti, ali i plata u našem društvu. Nažalost, iz predloženog dnevnog reda ne vidimo ništa novo", rekao je Stanić.