latinica  ћирилица
16/01/2019 |  14:37 ⇒ 15:31 | Autor: RTRS

"Čast otadžbine": Politika destrukcija ne zanima Srbe!

Za 27 godina postojanja Republike Srpske, srpski narod teži da odbrani i sačuva našu najsvetiju tekovinu Republiku Srpsku i spreči njeno utapanje u unitarnu BiH, po Alinoj islamskoj deklaraciji, istaknuto je u saopštenju Udruženja "Čast otadžbine".
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs) -
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs)

Saopštenje prenosimo u cijelosti: 

Umjesto da izgrađujemo Republiku Srpsku po meri srpskog naroda, bavimo se ekonomijom i podižemo životni standard na nivo što bliže evropskom, mi se bavimo bezbjednosnim problemima koje nam nameće bolesna mržnja bošnjačkog rukovodstva prema Republici Srpskoj i Srpskom narodu.

Mnogo je onih koji ruše Republiku Srpsku a mi ćemo, po ko zna koji put, navesti samo neke, počev od obavještajnih službi MI-6 i CIA-e, engleske i američke ambasade u Sarajevu, preko korumpiranih visokih predstavnika u BiH do njihovih satrapa u liku ministara iz redova srpskog naroda (Šarovića, Mektića i Crndaka) i lidera opozicionih stranaka SDS Govedarice i PDP Borenovića. Naši vajni Srbi, kao i Bošnjaci moraju odmah dati ostavke i odreći se ministarskih fotelja u Savjetu ministara i preuzeti mandate poslanika zašta su i dobili poverenje naroda. 

Predsjedništvo BiH je konstituisano ali ne funkcioniše. Članovi predstavništva "iz redova bošnjačkog naroda", Komšić i DŽaferović vode provode politiku podejla, a ne suživota i blokiraju funkcionisanje institucija vlastite zemlje.

Za njih ne postaje ni zakoni ni ustav. Komšić želi da "ugura" Republiku Srpsku u NATO pakt mimo volje srpskog naroda i traži da Savjet ministara pod "dirigentskom policom" Denisa Zvizdića sa srpskim poturicama vrši tehnički mandat naredne četiri godine. Prosto nezamislivo da je trenutno predsjednik članova kolegija Predstavničkog doma gospodin Zvidić, a i ujedno predsjednik Savjeta ministara. Ako neko ima zabludu da je državna zajednica BiH mjesto gdje su civilizacijske norme postulati življenja, mora da se zapita šta je sa njim samim.

Ustavni sud i VSTS je posebna, nametnuta priča srpskom narodu. Tužioci i sudije vjerovatno rade po tome ko im više plati. Neko je već napisao, da SDA uz svesrdnu pomoć OBA-e "sređuje" stanje u VSTS i ruši one koji nisu po volji SDA. Dokaz da je sve u rukama SDA je zalaganje za izbor glavnog tužioca Muniba Halilovića, čovjeka koji je disciplinski procesiran jer je odbio da radi na predmetima gdje su Srbi žrtve. SDA kao sudije, postavlja one koji su obavljali dužnosti sudija u zločinačkoj armiji BiH. Otuda i oslobađajuće presude djecoubice i krvnika Nasera Orića, i teatralno privođenje Atifa Dudakovića i mnogo drugih manje poznatih zločinaca. Oni ne žele efikanso sudstvo i tužilaštvo već da im ono služi za obračun sa političkim protivnicima i da bude pod kontrolom SDA.

Za lidere SDS i PDP nema pomoći jer njih ne prihvata veliki broj njihovih članova i odbora koji prepoznaje ove procese, što, nažalost, vodi raspadu i nestanku opozicije. Oni ne priznaju poraz na oktobarskim izborima i još uvijek "traže pravdu za Davida", zajedno sa engleskom i američkom ambasadom, žutim prslucima i šta više ne, umjesto da naprave ozbiljnu analizu svog djelovanja. I ovom prilikom pozivamo srpske ministre u Savjetu ministara ukoliko imaju i trunku patriotizma da ne rade ono što se nekom sviđa već po tome šta je u interesu srpskog naroda. Deklerativno neprihvatanje MAP-a, a u suštini želeći, svjesno ili nesvjesno, da pretvore Republiku Srpsku u "slučaj Finci". Institucije Republike Srpske moraju učiniti sve da vrate izvorni Dejton u BiH i vrate otete nadležnosti Republici Srpskoj.

Naravno potrebno je napraviti konkretne korake u ministarstvu finansija Republike Srpske po pitanju fiskalne politike, kao i formiranje ministarstva odbrane Republike Srpske i to isključivo po uzoru na odluku Narodne skupštine o "Neutralnosti Republike Srpske". Ako Federacija BiH nije za poštovanje Dejtonskog sporazuma Republika Srpska jeste!