latinica  ћирилица
16/01/2019 |  17:49 | Autor: SRNA

Međed: Solak prekršio sporazum o saradnji

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed izjavio je da je Uprava proteklih dana kontinuirano obavještavana o situaciji sa snježnim padavinama na području Srebrenice, da nije bilo zahtjeva za dodatnom pomoći, te da izjave iz Federalne uprave civilne zaštite ukazuju na to da je politika učinila svoje u ovom slučaju.
Mile Međed - Foto: SRNA
Mile MeđedFoto: SRNA

- Sve je ukazivalo da je stanje normalno i bio sam zaprepašten kada sam čuo na televijiziji izjavu direktora Federalne uprave civilne zaštite /Fahrudina/ Solaka da su 20 dana određena sela odsječena od ostataka opštine, da ima veliki broj starih lica i djece i onih kojima je potrebna ljekarska pomoć - rekao je Međed novinarima.

Međed tvrdi da je Solak na ovaj način prekršio sporazum o saradnji između Federalna uprave civilne zaštite i Republičke uprave civilne zaštite, koji su potpisale dvije vlade.

- To ne vodi dobru ni za BiH, ni Republiku Srpsku, ni za naše građane, koji ne bi treblao da budu opterećeni time ko će doći da im pomogne - zaključio je Međed.

Međed je naveo da su sve inforamcije koje su dobijali iz opštine Srebrenica ukazivale, što im je potvrdio i načelnik opštine Srebrenica, da im ne trebaju dodatna sredstava i da je, uglavnom, većina puteva prohodna.

On je dodao da je i sekretar mjesne zajednice Luke podnosio izvještaj šefu civilne zaštite opštine Srebrenica u kojem je naveo da je stanje uredno i da nema potrebe za dodatnim angažovanjem.

Federalni mediji javili su prethodno da su timovi Federalne uprave Civilne zaštite krenuli juče ka Srebrenici kako bi pomogli mještanima naselja Luka i Krušev Do koja su više od 20 dana odsječena zbog snježnih padavina.