latinica  ћирилица
16/01/2019 |  18:04 | Autor: RTS

Pomeni Oliveru Ivanoviću u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici

Na godišnjicu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, njegova supruga Milena i sin zapalili su svijeću u Hramu Svetog Save u Beogradu, gdje je održan i pomen. Prijatelji i poštovaoci Ivanovića okupili su se u Kosovskoj Mitrovici, na mjestu gdje je ubijen.
Oliver Ivanović (Foto: TV K::CN) -
Oliver Ivanović (Foto: TV K::CN)

Na službu su, osim Ivanovićeve supruge Milene i najmlađeg sina Bogdana, stigli i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

U Kosovskoj Mitrovici članovi Građanske inicijative SDP, prijatelji i poštovaoci okupili su se ispred stranačkih prostorija i održali pomen ispred sjedišta stranke, gdje je izvršen napad na Olivera Ivanovića.

Na pomenu su bili ministar Rasim Ljajić, Oliverov brat, rodbina, njegovi saradnici, članovi stranke, prijatelji i brojni građani.

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića obilježena je i u Udruženju kidnapovanih i ubijenih na KiM, a Marko Đurić je poručio da Srbija neće odustati od pravde u tom slučaju.

Đurić je rekao da se "Olivera svi sjećamo sa pijetetom i tugom, a za sve nas je njegovo ubistvo neizbrisiva tragedija koja je dubinski i suštinski potresla naše društvo".

Ubistvo Ivanovića nazvao je neopisivom tragedijom za društvo i rekao "nećemo odustati od pravde, gonićemo počinioce do kraja svijeta ako je potrebno".

- Zaštitićemo njegovo dostojanstvo, kao i dostojanstvo svih drugih žrtava - istakao je Đurić.

Obilježavanju godišnjice prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević.

Oliver Ivanović je ubijen preij godinu dana sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.