latinica  ћирилица
17/01/2019 |  15:43 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Banjaluka: Proširen most i rekonstruisana saobraćajnica u naselju Dragočaj

Gradonačelniuk Banjaluke Igor Radoičić obišao je danas rekonstruisanu saobraćajnicu i most u naselju Dragočaj. Vrijednost infrastrukturnih radova je preko 450.000 KM.

Najveću korist od ovog projekta imaće mještani Dragočaja koji ističu kako će, zahvaljujući novoj saobračćajnici i trotoaru, uveliko biti olakšan prilaz magistralnom putu Banjaluka - Prijedor.

Slavenko Tadić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj istakao je kako je ovo jedan od najvećih infrastrukturnih projekata.

Tadić je izrazio zadovoljstvo urađenim u ovom prigradskom naselju, ističući da je od posebnog značaja izgradnja trotoara za djecu, koja ovom saobraćajnicom dolaze do obližnje škole "Desanka Maksimović".

On je podsjetio da je ova škola nedavno, takođe, osvanula u novom ruhu, zahvaljujući zajedničkom ulaganju Gradske uprave i Razvojnog programa UN.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radoičić rekao je kako se u narednom periodu očekuje još radova na infrastrukturi u Dragočaju, između ostalih i novi most preko rijeke Dragočajke

"Sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom građevinske sezone možemo očekivati početak izgradnje ovog mosta, vrijednog više od 200.000 KM", naveo je Radojičić.

Zahvaljujući rekonstrukciji postojeće saobraćajnice i mosta uveliiko će biti poboljšani uslovi života u ovom naselju.