latinica  ћирилица
17/01/2019 |  17:39 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Demobilisanom borcu iz Dubice potrebna pomoć

Pedesetjednogodišnjem nezaposlenom borcu prve katagorije, ujedno i sinu poginulog borca Vojske Republike Srpske, Zoranu Krnjajiću iz sela Pucari kod Kozarske Dubice, hitno je potrebna pomoć.

Živi u neuslovnoj kući od drveta i zemlje, starijoj od jednog vijeka. Na Bogojavljenje 19. januara, u ovom dubičkom selu, biće organizovano humanitarno veče za prikupljanje pomoći.


Ojačavajući temelj, borac prve kategorije, ujedno i sin poginulog borca Vojske Republike Srpske, Zoran Krnjajić iz dubičkih Pucara, pokušava od rušenja spasiti porodičnu kuću, stariju od jednog vijeka. Pravljena je od zemlje i drveta. Krov prokišnjava, a Zoran kupatilo nema, kao ni primanja.

Mladost je, kaže proveo u ratu, u kojem je na prvoj liniji, ostao i bez oca. Živi od zemlje i stoke, ali nema nikakvu mehanizaciju. Drugi mu pooru zemlju, a on im uslugu odrađuje dnevnicama. Međutim, ostao je i bez krave.

Zoran je prije rata s ocem počeo gradnju kuće, ali nisu stigli dalje od temelja. Pomoć nikada nije tražio, ali su drugi vidjeli da ovako više ne može. Zbog toga njegovi saborci, uz članove društva "Prosvjeta" i Mjesne zajednice Pucari, organizuju humanitarno veče, uz nastupe muzičkih i dramskih umjetnika, za prikupljanje pomoći u cilju gradnje nove kuće za Zorana.

- Ova veče će takođe dati jedan dobar dio sredstava i uz podršku ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite koje takođe očekujemo. Opštinska Boračka organizacija sa svojom mjesnom boračkom organizacijom se opredijelila da pomogne u izvođenju radova, tako da će naši ljudi saborci, koji pripadaju mjesnoj boračkoj organizaciji biti ti izvođači radova, rekao je Dragoljub Ćibić, predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica.

Humanitarno veče biće organizovano u subotu, na Bogojavljenje, u Društvenom domu u Pucarima, s početkom u 19 časova. Zoran godinama u trošnoj kući slavi porodičnu slavu Јovandan. Nada se da će je naredne godine proslaviti u novoj kući.