latinica  ћирилица
18/01/2019 |  11:06 | Autor: SRNA

Drecun: Putin za mirno rješavanje pitanja Kosmeta

Poruka ruskog predsjednika Vladimira Putina da će Ruska Federacija podržati dogovor između Beograda i Prištine, ako bude u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN, poruka je mira, ocijenio je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.
Milovan Drecun (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžič) -
Milovan Drecun (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžič)

"Putinove poruke, iako nemaju mnogo reči, veoma su snažne. Poruke znače da Srbija sada ima silu zaštitnicu, jaku zemlju uz sebe, i da u narednom periodu neće biti sama u borbi da se na dugoročan, održiv i miran način reši kosovsko pitanje", rekao je Drecun za Televiziju "Pink".

Drecun je ocijenio da Putinova posjeta predstavlja prekretnicu u mirnom rješavanju problema Kosova i Metohije.

Komentarišući izjavu premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja da aktivno prisustvo Rusije destabilizuje Balkan, a da politika SAD i NATO znači mir, Drecun je rekao da su zapravo zemlje koje podržavaju jednostrane odluke Prištine te koje destibilizuju.

"Putin je poslao poruku mira da će Rusija podržati dogovor između Beograda i Prištine i da se taj dogovor mora postići na miran način, dok Velika Britanija, koja staje na stranu Prištine, urušava mogućnost nastavka dijaloga", naglasio je Drecun.