latinica  ћирилица
18/01/2019 |  13:04 | Autor: SRNA

Brnabić: Putinova posjeta ne može da smeta evropskom putu

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina bila izuzetno važna u političkom i ekonomskom smislu i da apsolutno ne može da zasmeta Srbiji na putu evrointegracija.
Ana Brnabić - Foto: SRNA
Ana BrnabićFoto: SRNA

"Ti odnosi su jako dobri, vodimo transparentnu i iskrenu politiku. Brisel zna za naše tradicionalne veze, političke i ekonomske, kao i što Moskva zna za aspiracije Srbije u EU", rekla je Brnabićeva novinarima nakon uvodnog dijela šeste plenarne sjednice Nacionalnog konventa o EU.

Na pitanje da li Putinova posjeta može da zasmeta Briselu, Brnabićeva je istakla da je dobro da postoji zemlja koja je ovako strateški pozicionirana, da je najbliže članstvu EU, a sa druge strane ima dobru komunikaciju sa Rusijom, koja je važna i EU.

"Bilo je važno da se čuje Putinova poruka da Rusija podržava dijalog Beograda i Prištine i da će podržati svako rješenje koje Beogradu odgovara", rekla je Brnabićeva.

Ona je ocijenila kao veliku čast to što je predsjednik Ruske Federacije odlikovao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog.