latinica  ћирилица
18/01/2019 |  15:24 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Prijedor: Predstavnici ŠA festa donirali saksofon Muzičkoj školi

Muzička škola "Savo Balaban" u Prijedoru dobila je na poklon saksofon.

Vrijedan instrument donirili su predstavnici muzičkog ŠA festa. Ovaj festival organizovan je kao uspomena na prerano preminulog pjevača, gitaristu i saksofonistu prijedorskog rok benda "Tatu" Dalibora Popovića Mikšu.

Odsjek za klarinet i saksofon Muzičke škole u Prijedoru pohađa 17 učenika. Saglasni su da će im novi instrument pomoći u obrazovanju.

- Za saksofon sam se odlučio tako što sam vidio Mikšu kako svira i zato sam ja počeo, rekao je Viktor Vukić, učenik Muzičke škole “Savo Balaban“ Prijedor.

Direktor Muzičke škole Aljoša Novaković pozdravio je ovaj divan gest.

- Ova doluka će to biti na korist kako i škole, a pogotovo mladih muzičara, koji će ići tim stopama, znači da preferiraju duvačke instrumente, dodao je on.

Osim čuvanja uspomene na Popovića, koji je bio i akademski slikar, cilj ŠA festa je i podrška mladim muzičarima i slikarima, kroz stipendije, donacije i organizacije koncerata i izložbi.

Predstavnici Festa kažu da će dio prihoda od te manifestacije uvijek ići u dobrotvorne svrhe.

- Ovo je na neki način ispunjenje obećanja koje smo svim ljudima dali prošle godine na našem prvom ŠA festu i prva u nizu, koju smo spremili za ovu godinu u kojoj nas čeka još veći festival, naglasila je Nataša Kuridža, portparolka ŠA festa.

Predstavnici ŠA festa najavili su održavanje drugog festivala za avgust ove godine u Ljetnoj bašti u Prijedoru.