latinica  ћирилица
18/01/2019 |  19:05 | Autor: RTS

Čilić u osmini finala AO

Hrvatski teniser Marin Čilić savladao je Španca Fernanda Verdaska sa 3:2 po setovima 4:6, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3 i plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstava Australije. Naredni rival Čilića je još jedan Španac - Roberto Bautista Agut.
Marin Čilić (foto: twitter.com/australianopen) -
Marin Čilić (foto: twitter.com/australianopen)

Poslije velike borbe i pravog maratona Čilić je uspio da nadoknadi zaostatak od dva seta i savlada Verdaska, koji je propustio dvije meč lopte u taj-brejku četvrtog seta.

Na startu meča teniseri su razmijenili po jedan brejk. Potom je uslijedio miran period igre u kome su oba tenisera čuvala svoje servise. Odlučujući je bio deseti gem u kome Verdasko oduzima servis Čiliću i rješava set u svoju korist - 6:4.

U drugom setu odlučujući je bio šesti gem u kome je Španac stigao do brejka, a potom rutinski priveo set kraju i poveo sa 2:0, 6:3 u drugom setu.

Čilić je zaigrao mnogo agresivnije u nastavku i u trećem setu dozvolio protivniku da osvoji samo jedan gem.

Veliko uzbuđenje u četvrtom setu. Poslije ravnopravne igre u kojoj su oba tenisera lako osvajala svoje servise, set je riješen u taj brejku. Verdasko je u dva navrata propustio meč loptu, da bi Čilić uspio da preokrene i rješi ovaj period u svoju korist sa 10:8.

U odlučujučem setu Čilić je u drugom gemu oduzeo servis protivniku i stigao do ranog brejka. Stečenu prednost uspio je da sačuva do kraja seta i tako rješi meč u svoju korist - 6:3 u petom setu.