latinica  ћирилица
19/01/2019 |  09:18 ⇒ 09:26 | Autor: RTS

Dačić: Biće još povlačenja priznanja, neka u Prištini razmišljaju

U ponedjeljak će predstavnik jedne države saopštiti u Beogradu da ta zemlja povlači priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
Ivica Dačić (Foto: Anadolija) -
Ivica Dačić (Foto: Anadolija)

Ministar spoljnih poslova Srbije nije htio ni da potvrdi ni da demantuje da će Republika Palau povući priznanje, što je juče objavio prištinski list Klan Kosova.

- Imamo zanimljivu pojavu, da kosovski mediji sami objavljuju i najavljuju ko će povući priznanje, što se kosi s tim da su govorili da lažemo. Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova je demantovalo to, ali to nije smetalo Pacoliju da juče pošalje pismo predsjedniku Palaua, u kom izražava čuđenje što će se to desiti - rekao Dačić.

On je rekao da će u ponedeljak zvanično saopštiti koja zemlja povlači priznanje, i da će predstavnik te zemlje doći sam u Beograd i predstaviti notu.

- Rekao sam da ću u ponedeljak obznaniti, neću prije vremena, ali uvjeren sam da će 13. zemlja povući priznanje. Neka u Prištini još razmišljaju, nije samo Palau, biće ih još - poručio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da su ruski predsjednik i ministar spoljnih poslova tokom razgovora u Beogradu pokazali da visoko cijene rad Srbije na povlačenju priznanja samoproglašenog Kosova.

- Lavrov je iznenađen tim koliko smo zemalja privukli na našu stranu i da je to veliki politički uspjeh - istakao je Dačić.