latinica  ћирилица
21/01/2019 |  09:08 ⇒ 15:03 | Autor: TANЈUG

Zimska oluja u SAD, otkazano 1.550 letova (FOTO/VIDEO)

Više od 1.550 letova otkazano je zbog velike zimske oluje u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi sajt za praćenje letova "Flight Aware".
Snijeg u SAD - Foto: TANЈUG
Snijeg u SADFoto: TANЈUG

Među najteže pogođenim aerodromima je međunarodni aerodrom "Logan" u Bostonu, dok je sa Regionalnog aerodroma "Mančester-Boston" u Nju Hempširu zakazano polijetanje samo tri aviona.

Otkazani su svi letovi na međunarodnom aerodromu u Berlingtonu. 

AP ističe da su zimskom olujom, koja je pogodila američki Srednji zapad i Sjeveroistok, pogođeni i drugi vidovi transporta, poput željezničkog.

Američka željeznička kompanija "Amtrak" saopštila je da očekuje da će svi njeni vozovi ponovo saobraćati u skladu sa rasporedom u ponedjeljak, nakon vikenda koji su obilježili otkazivanje i odlaganje vozova, izazvanih olujom.

Među linijama na koje je uticala oluja su linija od Bostona do Vašingtona, od Njujorka do Bafala, od Čikaga ka Njujorku i Bostonu, kao i linija od Njujorka, ka Filadelfiji i Harisburgu.

Putnici se upozoravaju da budu oprezni prilikom ulaska i izlaska iz vozova, jer bi platforme i dalje mogle da budu klizave zbog leda.