latinica  ћирилица
23/01/2019 |  18:24 ⇒ 18:36 | Autor: SRNA

Dodik - Minasi: Zbog evropskog puta potrebno konstituisati Savjet ministara

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik informisao je danas u Sarajevu ambasadora Italije u BiH Nikolu Minasija da u BiH postoji konsenzus po pitanju evropskog puta BiH, uz poštivanje mehanizma koordinacije, za šta je potrebno što prije konstituisati novi Savjet ministara.
Milorad Dodik razgovarao je sa ambasadorom Italije u BiH (foto:predsjednistvobih.ba) -
Milorad Dodik razgovarao je sa ambasadorom Italije u BiH (foto:predsjednistvobih.ba)

Dodik je rekao da konstituisanje Savjeta ministara predstavlja i sprovođenje izbornih rezultata, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, za razliku od evropskog puta, u BiH ne postoji konsenzus o eventualnom ulasku u NATO s obzirom da je Narodna skupština Republike Srpske donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti koja se mora poštovati.

Dodik je ponovio da je njegova uloga da obezbijedi poštivanje Ustava i da se zalaže za što skoriji odlazak visokog predstavnika iz BiH koja teži ka evropskom putu, ali ne može to činiti u punom kapacitetu zbog neke vrste protektorata koji sada postoji u BiH stolovanjem visokog predstavnika u Sarajevu.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi BiH i Italije dobri i da treba raditi na njihovom daljem produbljivanju.