latinica  ћирилица
24/01/2019 |  07:22 ⇒ 12:03 | Autor: RTRS

Zbog snježnih padavina otežan saobraćaj

Zbog snježnih padavina koje su zahvatile sjeverne, sjeveroistočne i centralne krajeve Republike Srpske saobraćaj je otežan i usporen.
Banja Luka - snijeg - Foto: SRNA
Banja Luka - snijegFoto: SRNA

Posebno se upozorava na dionice u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske ukazuju na putne pravce Mrkonjić Grad-Mliništa, Šipovo-Strojice Tisovac-Kneževo-Ugar, i Trnovo-Foča, Rogatica-Višerad, Vlasenica-Han Pjesak i Gacko-Tjentište.

Na regionalnom putu R-433 Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen saobraćaj zbog snježnih smetova.

U nižim predjelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi, pa je zbog niskih temperatura moguća i poledica, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Na dionicama i usjecima i pored kamenih kosina, upozorava se na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz i na mogućnost obrušavanja snježnih lavina, naročito na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini.

Iz AMS apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na području Banjaluke prohodni su svi putevi, snijeg i dalje pada, a ekipe zimske službe su na terenu i čiste saobraćajnice po prioritetima, rečeno je za Srnu u Gradskoj upravi. Prema podacima sa terena, visina snježnog pokrivača je najviša na području Stričića - oko 40 centimetara.

U Semberiji su svi magistralni i regionalni putevi prohodni, ali zbog neprekidnih padavina, snijega ima na kolovozu gdje je saobraćaj otežan, kažu iz preduzeća Bijeljina put koje održava 330 kilometara magistralnih i regionalnih puteva. Šesnaest ekipa ovog preduzeća od jutros je na terenu. Zastoja u funkcionisanju saobraćaja nema. Međutim, gradske ulice i trotoari u Bijeljini su loše očišćene i od jutros je otežano kretanje i vozila i pješaka.