latinica  ћирилица
07/02/2019 |  15:25 ⇒ 15:39 | Autor: RTRS

Direktori KPZ iz Srpske sa predstavnicima Ministarstva pravde

Sastanak direktora svih kazneno popravnih ustanova u Republici Srpskoj sa pomoćnikom ministra pravde Perom Dunjićem, na kome su prisustvovali i predstavnici sindikalnih organizacija KPZ, održan je danas u Trebinju.
Sastanak direktora KPZ Srpske - Foto: RTRS
Sastanak direktora KPZ SrpskeFoto: RTRS

Na sastanku je zaključeno da je stanje bezbjednosti u svim ustanovama na zadovoljavajućem nivou, kao i da sve ustanove izvršavaju svoje poslove profesionalno i u skladu sa zakonom.

Direktori KPZ su naglasili da je fokus budućeg djelovanja na edukaciji zaposlenih, te predložili da se sagleda mogućnost zajedničke obuke i edukacije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Od Ministarstva pravde zatražena je i podrška za nabavku uniformi i opreme za policiju, kao i vozila za sprovođenje zatvorenika, a bilo je riječi i o podršci za proširenje smještajnih kapaciteta gdje borave žene zatvorenici u Kazneno popravnom zavodu u Istočnom Sarajevu.

Na sastanku je bilo riječi i o smanjenju broj zatvorenika, zbog stupanja na snagu Zakona o amnestiji, a inicirana je još bolja saradnja sa bezbjednosnim službama, centrima za socijalni rad i nadležnim sudovima.

Posebno je istaknuta uspješna i profesionalna saradnja Kazneno popravnih ustanova sa lokalnim i republičkim institucijama u cilju uspostavljanja sistema resocijalizacije zatvorenih i maloljetnih lica.