latinica  ћирилица
08/02/2019 |  15:31 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Banjaluka dobila Bibliobus (FOTO)

Banjaluka je dobila "Bibliobus", tačnije , biblioteku na točkovima koja će biti na usluzi čitaocima širom grada i okoline.

Kapacitet biblioteke na točkovima je 6.500 hiljada izdanja, a ukupan fond iznosi 12.000 što znači da će se građa u Bibliobusu redovno mijenjati i dopunjavati novim naslovima, shodno potrebama korisnika. Usluge Bibliobusa biće dostupne svima.

"U Bibliobusu su dva računarska mjesta. On posjeduje i vlastitu internet konekciju i posuđivanje knjiga u Bibliobusu je u potpunosti automatizovano", rekla je Ljilja Petrović Zečić, direktorka NUB RS. 

Otvaranje bibliobusa podržao je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i Ambasada Slovenije u BiH.

Foto: RTRS

"Očekujem da u narednim mjesecima imamo još novih sadržaja uključujući i neke nove sadržaje sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom koji su već selektovani kao projekti u nedavno završenom javnom pozivu i da će sve to biti u kontekstu naše kandidature za Evropsku prijestonicu kulture", naglasio je Radojičić.

Bibliobus će obilaziti banjalučka naselja čiji stanovnici nemaju biblioteku. Biblioteka na točkovima radiće u jednoj smjeni, a njegovu posadu, osim vozača, čine još dva bibliotekara.