latinica  ћирилица
15/02/2019 |  13:10 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Čeko: Migranti imaju uhodanu rutu preko srpskog sela Tiškovac do Hrvatske

Opština Bosansko Grahovo ima velikih problema sa migrantima, a samo u posljednjih sedam dana prijavljeno je nekoliko provala u kuće na području koje graniči sa Hrvatskom, rekao je Srni vršilac dužnosti načelnika ove opštine Nikola Čeko.
Grahovo (Foto: mapio.net) -
Grahovo (Foto: mapio.net)

- Migranti preko Bosanskog Grahova, tačnije srpskog sala Tiškovac, pokušavaju da pređu u susjednu Hrvatsku. Na tom potezu su u posljednih nekoliko dana prijavljeni slučajevi provala u kuće u kojima niko ne živi - naveo je Čeko.

Prema njegovim riječima, sumnja se da neko od lokalnog stanovništva organizovano dovozi migrante na područje opštine Bosansko Grahovo.

- Neko ih organizovano dovozi, a migranti imaju uhodanu rutu i tačno znaju kuda i kako najlakše mogu doći do Hrvatske, a to je upravo srpsko selo Tiškovac na samoj granici - rekao je Čeko.

Stanovnik Bosanskog Grahova Zoran Đurica rekao je Srni da je zabrinut zbog prisustva migranata sa kojima se mještani ove lokalne zajednice svakodnevno susreću.

- Migranti provaljuju u napuštene kuće, tačnije u kuće čiji vlasnici žive u inostranstvu. Grahovo je mala opština, smatram da je ovo problem bezbjednosti lokalnog stanovništva - kaže Đurica.

Portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je sinoć na području Bosanskog Grahova pronađeno jedno lice iz Irana /28/.

Prema njegovim riječima, migranti se prijavljuju Kancelariji za strance, odakle se upućuju u prihvatni centar.