latinica  ћирилица
15/02/2019 |  13:31 ⇒ 13:37 | Autor: SRNA

Govedarica: Srbija svjetionik svim Srbima

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica čestitao je danas Dan državnosti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poručujući da je ta zemlja bila i ostala svjetionik čije svjetlo je bilo vodilja svim Srbima gdje god oni živjeli.
Vukota Govedarica - Foto: RTRS
Vukota GovedaricaFoto: RTRS

- U ime SDS-a i u svoje lično ime želim da Vama i svim građanima Srbije čestitam Dan državnosti. Na današnji dan, kada slavimo srpsku državnost i ustavnost važno je prisjetiti se žrtve svih naših predaka na braniku otadžbine kako bi se odbranilo pravo na slobodu i državu - navodi se u čestitki Govedarice.

U saopštenju SDS-a se navodi da je Govedarica poručio da su zavještanje predaka, kolektivno sjećanje o zajedničkoj istoriji i poziv Srpske pravoslavne crkve na sabornost i danas, kao i mnogo godina ranije, zajednička misao kojom se svaki Srbin rukovodi i nosi je u srcu.

- Danas su naše preokupacije drugačije od Karađorđevih ili Miloševih, ali su opet jednako važne i nasušne. Ideje progresa, narodnog prosperitita i obnove ekonomije danas su glavni zadaci koji stoje pred Srbijom - ocijenio je Govedarica.

On je zaključio da je snažna, ekonomski jaka, stabilna i u svijetu cijenjena Srbija potrebna čitavom Balkanu, izraživši očekivanje da će takva i biti u godinama koje dolaze.