latinica  ћирилица
15/02/2019 |  13:33 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Rukometaši Borca ovjeravaju plasman u 1/4 finale Čelendž kupa

Banjalučani u revanš meču 1/8 finala brane prednost ostvarenu u Litvaniji protiv sastava VHC Šviesa (16:29). Duel se igra u subotu u dvorani "Borik" s početkom u 20 časova.
RK Borac - Foto: Glas Srpske
RK BoracFoto: Glas Srpske

Rukometaši Borac m:tel imaju priliku ponoviti uspjeh od prije 14 godina kada su takođe bili učesnici 1/4 finala trećeg po jačini evropskog takmičenja.

I pored velike prednosti, u redovima Borca vlada veliki optimizam, ali i oprez, poručuje trener Mirko Mikić.

- Borac će uvijek ići na pobjedu. Nadam se punoj dvorani. Moramo zbog publike, ali prije svega zbog sebe biti na visokom nivou. Pred prvu utakmicu odradili smo dobar skauting, meč se lomio na početku, Ljubišić je bio naš vjetar u leđa - istakao je Mirko Mikić, trener Borca.

Prvo ime susreta u Litvaniji bio je fenomenalni čuvar mreže Bojan Ljubišić, koji je sakupio 18 odbrana, od toga i tri sedmerca, a uspio se upisati i u strijelce.

- Atmosfera je odlična, igramo pred našom publikom. Malo se stvorila slika kao da će biti revijalna utakmica, što nije tačno. Ovo je evropska utakmica, i tako ćemo pristupiti njoj. Kao da je rezultat 0:0. Naravno da vjerujem u prolaz i našu konačnu pobjedu - poručio je junak prvog susreta.

Duel Borac - VHC Šviesa igra se u subotu u dvorani "Borik" s početkom od 20 časova.