latinica  ћирилица
17/02/2019 |  13:43 ⇒ 13:50 | Autor: RTS

Dijalo pomiješao Kartera i Šeka za trofej u zakucavanjima

Košarkaš Oklahome Hamidu Dijalo osvojio je trofej u takmičenju u zakucavanjima na NBA Ol-staru. Dijalo je u finalu bio bolji od Denisa Smita Јuniora.

Uprkos odličnim učesnicima i vrsnim atletama, ovogodišnje takmičenje u zakucavanjima nije ostavilo jak utisak na gledaoce, pošto se stiče utisak da su takmičari podbacili, pogotovo jer neka od planiranih zakucavanja nisu uspjeli da ostvare.

Za zakucavanje večeri izabrano je Dijalovo preko legende lige Šakila O'Nila.

Dijalo je u čast "Šeka" ispod svog dresa nosio odoru Supermena (O'Nilov nadimak), a u kombinaciju je indirektno umiješao i Vinsa Kartera.

Dijalo je preskočio Šakila i zakucao, nakon čega se laktom zadržao za obruč, kao što je to Kater uradio na takmičenju 2000. godine.

Dijalov protivnik u finalu Denis Smit Јunior takođe je imao asistenciju poznate ličnosti i to u dva navrata.

Prvo je preskočio repera DŽej Kola, koji mu je bacio lob pas, da bi u finalnoj seriji Smit preskočio Dvejna Vejda i zaradio najveću ocjenu, što je šokiralo publiku, s obzirom da je Smit zakucavanje izveo iz četvrtog pokušaja.

U takmičenju u zakucavanjima učestvovali su još Majls Bridžis iz Šarlota i DŽoš Kolins iz Atlante.

Bridžis u prvoj rundi nije izveo planirano zakucavanje, ali se u drugoj iskupio "grendmama" zakucavanjem, odajući poštovanje nekadašnjem igraču Šarlota Leriju DŽonsonu, čiji je dres tokom izvođenja zakucavanja nosio.

Kolins se u prvom zakucavanju uhvatio za ivicu table prije nego što je prošao na drugi obruč, dok je u drugoj seriji u prezentaciji u čast braće Rajt preskočio maketu aviona, doduše iz dosta turbulencija i udaraca u ivice istog.