latinica  ћирилица
17/02/2019 |  19:53 ⇒ 23:26 | Autor: RTRS

Ćurić i Јerinić proglasili pobjedu (FOTO)

Biračka mjesta u Doboju, Trebinju, Ribniku, Bosanskom Grahovu, Bosanskom Petrovcu, Bužimu, Domaljevcu-Šamcu, Drvaru i Kaknju, na kojima su građani danas na prijevremenim izborima birali gradonačelnike i načelnike, zatvorena su u 19.00 časova.

Na osnovu prebrojanih 100 odsto glasova kandidat SNSD-a Mirko Ćurić proglasio je pobjedu u Trebinju. Ćurić je osvojio 68 odsto glasova, a kandidat koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Saša Borjan 32 odsto, rečeno je u Gradskom odboru SNSD-a. Za Ćurića je glasalo 9.728, a za Borjana 4.511 birač.

Ćurić se zahvalio svim glasačima na podršci koju je dobio, ističući da je ovo dokaz da se u protekle dvije i po godine u Trebinju dobro radilo.

Ćurić proslavio pobjedu uz tortu i šampanjac (Foto:trebinjelive.info)

On je novinarima u Gradskom odboru SNSD Trebinje rekao da u prilog ovoj tvrdnji ide činjenica da je pobijedio u svim mjesnim zajednicama.

Ćurić je istakao da će gradska vlast u Trebinju u narednom periodu realizovati sve započete projekte i početi nove.

Ćurićev protivkandidat iz koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Saša Borjan za sada nije davao izjave za medije.

Nakon preborojanih 70 odsto glasova, nezavisni kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Јerinić proglasio je pobjedu. Iz izbornog štaba "Zajedno za Doboj" saopšteno je da Јerinić vodi sa 18.000 glasova u odnosu na kandidata SDS-a Nebojšu Šajinovića.

Јerinić proglasio pobjedu

Prema preliminarnim rezultatima, kandidat SNSD-a Nebojša Karać pobijedio je na prijevremenih izbora za načelnika opštine Ribnik, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.

Karać je osvojio 2.162 glasova, a njegov protivkandidat Nikola Stojaković iz SP-a 1.160 glasova.

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Ribnik izašlo je 3.409 ili 54,85 odsto birača od 6.323 upisanih u birački spisak.

Na osnovu prebrojanih oko 90 odsto glasova sa redovnih biračkih mjesta na prijevremenim izbirima za načelnika opštine Bosansko Grahovo, nezavisni kandidat Milorad Gligić osvojio 348 glasova dok je kandidat SNSD-a Uroš Makić osvojio 248 glasova, podaci su Opštinskog odbora SNSD Bosansko Grahovo.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Drvar Dušica Runić proglasila je izbornu pobjedu na prijevremenim izborima. Prema podacima Opštinskog odbora SNSD-a Drvar, na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova sa redovnih biračkih mjesta, Runićeva je osvojila 1.711 glasova, a nezavisni kandidat Darko Kajtaz 1.140 glasova.

U Bosanskom Petrovcu nezavisni kandidat Dejan Prošić, prema podacima iz njegovog izbornog staba osvojio je 900 glasova i već je proglasio pobjedu, dok kandidat SDA Senada Mehdin ima oko 250 glasova manje. Prema podacima Izbornog štaba SNSD-a, kandidat ove stranke Emina Mešić je treća po broju glasova.

U Bosanskom Petrovcu glasači su birali između šest kandidata - Emine Mešić /SNSD/, Ermina Hajdera /SDP/, Senade Mehdin /SDA/, Rusmira Mujadžića /DF/, te dva nezavisna kandidata - Branka Despota i Dejana Prošića.