latinica  ћирилица
19/02/2019 |  15:40 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Modriča - počela izgradnja kanalizacione mreže u pojedinim naseljima

U Mjesnoj zajednici Modriča 3 počela je izgradnja kanalizacije u novom naselju Hrast, te Berlinskoj i Omladinskoj ulici. Izgradnju finansiraju UNDP i opština Modriča. Za trideset dana na kanalizacionu mrežu moći će se priključiti domaćinstva iz ovog dijela novog modričkog naselja.

U Mjesnoj zajednici Modriča 3 do sada je izgrađeno oko 11 kilometara kanalizacione mreže. U ovoj mjesnoj zajednici novo ognjište našlo je oko 600 domaćinstava Srba prognanih u otadžbinskom ratu.

Izgradnju kanalizacije izvodi modirčki Vodovod i kanalizacija. Projekat finansira UNDP-i sa 92.000 maraka i opština Modriča sa 49.000 KM. Cijena priključka po jednom domaćinstvu je 625 maraka. Za nekoliko mjeseci na kanalizaciju će biti priključena 22 domaćinstva.

Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča. ističe da je ovo odlučna stvar i da im je cilj da u dogledno vrijeme sva naselja u Modriči budu priključena na kanalizacionu mrežu.

-Nakon toga, ono što narod čeka, jeste asfaltiranje ulica - rekao je Krekić.

Uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Srpske i opštine Modriča u novim naseljima biće izgrađeno oko 30 kilometara kanalizacije, čime će biti stvoreni urbani uslovi za život nekoliko hiljada stanovnika.