latinica  ћирилица
21/02/2019 |  20:50 | Autor: RTS

Vučić Putinu: Sadašnji branioci nastavljaju tradiciju predaka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu koji je povodom Dana branilaca Otadžbine priredio ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin. Tim povodom Vučić uručio je pismo za predsjednika Rusije Vladimira Putina.
Vučić i Putin (arhiv) (foto: © Sputnik/ Alekseй Nikolьskiй) -
Vučić i Putin (arhiv) (foto: © Sputnik/ Alekseй Nikolьskiй)

- Poštovani predsjedniče Putin, ovaj veliki praznik s pravom je simbol herojstva, slave i patriotizma ruske vojske, važan svim poštovaocima onih koji, braneći interese Rusije, garantuju njenu stabilnost i bezbjednost - navodi se u Vučićevom pismu.

Kako se dodaje, ruski narod je, kroz istoriju, podnosio velike žrtve u borbi za mir, slobodu i nezavisnost, i to će zauvijek ostati najsvjetliji primejri vjernog služenja Otadžbini.

- Čast mi je što je i srpski narod, rame uz rame sa ruskim narodom, svojim herojskim podvizima obezbijedio bolju budućnost za naredne generacije. Njihova zajednička plemenita misija, u težnji da svijet bude mirniji i pravedniji, obavezuje nas na vječitu zahvalnost, ali i podsjeća na uzajamno poštovanje i jake veze među našim bratskim narodima - napisao je Vučić u pismu koje je predao Čepurinu na prijemu povodom Dana branilaca Otadžbine.

Predsjednik Srbije dodaje da ga iskreno raduje činjenica da i sadašnje generacije branilaca otadžbine sa istim požrtvovanjem nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih prethodnika.

- Dozvolite mi da ovom prilikom ponovim koliko sam srećan što politički dijalog i ekonomska saradnja naših dviju zemalja stalno i stabilno napreduju. Želim zato da Vam zahvalim na bliskoj vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije, jer tako umnogome poboljšavamo operativno-funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, čineći izvjesnijom našu mirnu budućnost - navodi se u pismu predsjednika Vučića upućenog predsjedniku Putinu.