latinica  ћирилица
22/02/2019 |  08:40 ⇒ 08:42 | Autor: SRNA

Podgorica: Večeras kosovsko-metohijsko veče

U kripti Sabornog hrama Vaskrsenja Hristovog u Podgorici večeras će biti održano kosovsko-metohijsko veče povodom objavljivanja knjige "Memorandum SPC o Kosovu i Metohiji" i nove knjige umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija /Јevtića/ o Kosmetu.

Planirano je da program počne u 19.00 časova, a besjediće Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop Atanasije, iguman Manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava /Јanić/ i protojerej-stavrofor Velibor DŽomić.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske sa Cetinja najavljeno je i da će sutra u Podgorici biti održana tradicionalna svečanost povodom praznika Prepodobnog Simeona Mirotočivog.

Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja od 9.00 časova služiće mitropolit Amfilohije, uz sasluženje više arhijereja.

U 11.00 časova iz Hrama će krenuti svetosimeonovska litija u kojoj će biti nošene mošti Svetog velikomučenika Haralampija. Litija će proći podgoričkim ulicama do Nemanjinog grada na ušću Ribnice u Moraču, gdje će biti održana praznična akademija.

Svetosimeonovsku besjedu će govoriti iguman Manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava /Јanić/.