latinica  ћирилица
22/02/2019 |  09:08 | Autor: SRNA

Višegrad spremno dočekuje turiste

Turistička organizacija Višegrad, u okviru ovogodišnje ponude na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstavila je svoje potencijale sa posebnim akcentom na banjski turizam, za šta vlada veliko interesovanje, rekla je Srni direktor ove organizacije Olivera Todorović.
Višegrad - Foto: SRNA
VišegradFoto: SRNA

- Prvi dan sajma posvećen je banjama i banjskom turizmu i višegradska banja `Vilina vlas` predstavila je svoj program rada i ono što brojnim gostima nudi za odmor i liječenje - istakla je Todorovićeva.

Ona je dodala da je predstavljena i cjelokupna ponuda ove opštine, a to su Andrićgrad, višegradska ćuprija, rijeka Drina, te sve ono po čemu je Višegrad prepoznatljiv.

- Veliki broj posjetilaca je došao na naš štand, kako iz Srbije, tako i turista iz Evrope. Vjerujem da na najbolji način predstavljamo ono što Višegrad nudi i da će i ove godine naš grad posjetiti veliki broj turista - rekla je Todorovićeva.

Ona je navela da je Turistička organizacija Višegrad predstavila svoj najnoviji promotivni turistički film sastavljen od pet spotova kao posebnih cjelina.

- Prva cjelina je posvećena ćupriji na Drini, druga Andrićgradu, zatim posebna cjelina o višegradskoj banji, vjerskom turizmu, te brojnim manifestacijama koje opštinska Turistička organizacija i opština, zajedno sa drugim subjektima iz kulturnog i sportskog života, organizuju da bi turistima učinili sadržajnijim i interesantnijim boravak u Višegradu - rekla je Todorovićeva.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da se Višegrad na beogradskom sajmu predstavlja na štandu Turističke organizacije Republike Srpske.

- Spremno očekujemo turiste i vjerujemo da će ove godine biti još više gostiju - istakao je Đurević.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji je juče otvoren, trajaće do nedjelje, 24. februara.