latinica  ћирилица
22/02/2019 |  15:35 | Autor: SRNA

Han: Izbori besmisleni, potrebna tehnička vlada

Izbori u Crnoj Gori u sadašnjim uslovima bili bi besmisleni i potrebno je sistemsko rješenje problema, saopštili su lideri opozicionih stranaka nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Јohanesom Hanom.
Јohanes Han - Foto: RTRS
Јohanes HanFoto: RTRS

Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ Ranko Krivokapić poručio je da za SDP neće biti nikakvih razgovora o izbornim uslovima dok ne bude formirana tehnička vlada.

- To je najbolji put za Crnu Goru, da se raščisti mnogo toga na političkoj sceni i da se spasava socio-ekonomska situacija. Crna Gora kao mala zemlja, treba da okupi sve što je kvalitetno u tu tehničku vladu i da zajedno sa EU pokušamo dobiti prve nesporne izbore - rekao je Krivokapić.

Lider građanskog pokreta URA Dritan Abazović pozvao je građane da u što većem broju dođu na sutrašnje proteste u Podgorici.

- Na ulici treba da odbranimo dostojanstvo Crne Gore i da vratimo ono što nam je oteto - institucije sistema i građanima mogućnost da slobodno biraju - rekao je Abazović.

On je naveo da je opozicija na sastanku bila jedinstvena i pozvao lidere opozicionih stranaka da i ubuduće bude tako i da zanemare sve razlike i partijske interese.

Poslanik Goran Danilović rekao je da je Hanu saopštio stav Ujedinjene Crne Gore i dvoje nezavisnik poslanika da u ovom trenutku tehnička vlada nema alternativu.

- Prvo dogovor o tehničkoj vladi prelaznog karaktera koja bi najmanje godinu spremala izbore, a onda će biti sve lakše. Ne bude li toga, budemo li odbijeni, mislim da će opozicija, nas 49 odsto, biti prinuđena da vuče zajedničke poteze - kaže Danilović.

Lideri crnogorskih opozicionih stranaka navode da je Han imao korisne i dobrobamjerne savjete za opoziciju.